Ar gali žmogus, ne kartą sėdėjęs kalėjime, būti popmuzikos pasaulio žvaigždžių, tokių kaip Michael Jackson, įkvėpimo šaltinis? Žinoma, gali!

 

James Brown buvo dažnai vadinamas vyru, dirbančiu bene sunkiausiai ir atsakingiausiai šou versle. Atlikėjas išleido daugybę hitų, rengė nepakartojamus pasirodymus bei žibėjo ant scenos, tačiau visa ši šlovė dengė J. Brown asmenines nuoskaudas bei išgyvenimus. Vienam garsiausiai žinomų XX a. dainininkų kalėjimas, policijos persekiojimai bei kratos buvo jau iš dalies įprastas reiškinys. Atlikėjas ne kartą buvo sulaikytas už narkotinių medžiagų turėjimą, ginkluotą įsiveržimą į privatų renginį, automobilių vagystes ir kitus įstatymų pažeidimus. Vyrui netgi kartą teko sprukti nuo policijos su trimis peršautomis automobilio padangomis ir jis vis tiek nesustojo bei nepakluso pareigūnų nurodymams. Gaudynės pasibaigė tik dainininkui įvažiavus į griovį. Toks įvykis aiškiai parodo J. Brown atkaklumą bei santykį su teisėsauga ir įstatymais. Po šio incidento dainininkas vis tiek nebuvo pasiryžęs lengvai pasiduoti ir apkaltino pareigūnus už tai, kad jie jį vaikėsi tik dėl jo tamsesnio gymio. Įdomu tai, kad vyras apskritai buvo atkaklus kovotojas prieš rasizmą, todėl aktyviai skatino juodaodžius nesigėdyti savo prigimties ir jaustis visaverčiais. Ypač puikiai šią žinutę jis perdavė dainoje „Say It Loud – I’m Black and I’m Proud”. J. Brown rūpėjo žmonės ir jis stengėsi būti jiems naudingas.

 

Smalsu, kaip susiklostė tolimesnė dainininko karjera po šių įvykių su teisėsauga, tiesa?

 

Atlikėjas keleriems metams po kalėjimo sugebėjo susiimti ir net būdamas garbaus amžiaus leidosi į turą, kurį gerbėjai bei kritikai vis dar vertina kaip puikų pasisekimą. Deja, šis turas buvo vienas iš paskutinių jo pasiekimų, nes J. Brown po jo vėl įklimpo į narkotikus ir greitai mirė.

 

Vyras nugyveno įvairiapusišką gyvenimą ir laikotarpiais, kai sugebėdavo atsispirti pagundoms bei laikytis įstatymų, tobulino savo karjerą, džiugino klausytojus ir netgi tapo autoritetu muzikos pasaulio dievaičiams. Išvada aiški – gyvenime nutinka visko, bet svarbiausia yra mokytis save suimti į rankas ir stengtis būti geriausia savo paties versija. 

Teksto autorė: Domantė Deveikytė

Dalintis