Pirmasis gimtadienis laisvėje

Tikriausiai kiekvienam iš mūsų šventės asocijuojasi su šeima. Juk būtent tada aplankome seniai matytus artimuosius, draugus. Šis laikas dažnai mums primena, kiek daug mes turime visai šalia. Ir kaip dažnai tai pamirštame vertinti. Per dažnai pradedame orientuotis į materialius dalykus ir dovanas. Visai pamiršdami tiesiog paprastą buvimą ir jausmą, kad viskas, ko tau iš tiesų reikia, jau yra čia – šalia tavęs. Širdį užliejanti šiluma, kuomet močiutė pagamina visų taip pamėgtą firminį patiekalą. Pokalbiai, akimirkos ir kuriama istorija, kuri dar labiau suartina. Ir tikriausiai retai kada susimąstome apie tuos, kurie neturi galimybės švenčių praleisti su savo šeima. Nes yra įkalinimo įstaigoje. Nes galbūt net neturi šeimos už jos ribų.

 

JAV kalėjęs vaikinas neseniai šventė savo pirmąjį gimtadienį laisvėje ir pasidalino savo mintimis apie jį:

 

,,Tai buvo ramus gimtadienis ir nors jis nebuvo vienas iš geriausių, tai buvo mano pirmasis gimtadienis laisvėje po ilgo meto. Pirmasis, kurį švenčiau kartu su savo šeima. Tai padaro jį ypatingu. Aš neturėjau torto ir gavau tik kelias mažas dovanas, užpūčiau tik vieną žvakutę. Viskas buvo labai paprasta. Jau kurį laiką buvau nutolęs nuo tokių paprastų dalykų ir džiaugiuosi grįžęs prie jų šiandien.”

 

Tad labai linkime prisiminti tai, kas iš tiesų svarbu. Tai, kas mus šildo kiekvieną dieną. Nes juk šiuo, atrodo, paprastu džiaugsmu, negali pasigirti kiekvienas.

 

Teksto autorė: Kamilė Strusevičiūtė

Dalintis