Darjuš Lavrinovič

Darjuš Lavrinovič – žmogus, kuris yra gerai žinomas tiek krepšinio sirgalių už daugiau nei dvidešimt metų praleistų krepšinio aikštelėje ir Lietuvai iškovotą ne vieną medalį, tiek tų, kurie skaito šalies naujienas ar stebi įvykių pranešimus spaudoje.

 

Būtent spaudoje pasirodė pirmieji pranešimai, skelbiantys apie Darjuš Lavrinovič, jo brolio dvynio ir pusbrolio įvykdytą nusikaltimą – merginos išžaginimą. Buvo skelbiamos ne tik nusikaltimo detalės, bet ir tai, kad ant kojų sukelti pareigūnai net dvi paras ieško įtariamojo D. Lavrinovič, kuris, kaip galiausiai paaiškėjo, tuo metu su draugais linksminosi baruose ir tik po to nusprendė prisistatyti į komisariatą. Ištyrus bylą ir jau ruošiantis jos nagrinėjimui teisme, visuomenę pasiekė dar netikėtesnė žinia – D. Lavrinovič ir nusikaltimo auka susituokė. Toks poelgis, kaip skelbiama internete, buvo inicijuotas krepšininko siekio paskatinti nukentėjusiąją teisme pakeisti parodymus, o tai turėjo vyrui padėti išsisukti nuo kalėjimo ar bent sušvelninti bausmę. Kad ir kaip būtų, krepšininkui išsisukti nepavyko ir D. Lavrinovič trejus metus atliko bausmę Pravieniškių sustiprinto režimo pataisos darbų kolonijoje.

 

Praėjus keleriems metams po išėjimo iš kalėjimo, vyras toliau tęsė neseniai prasidėjusią krepšininko karjerą ir nesislėpė nuo žiniasklaidos, nevengė temos, susijusios su įvykdytu nusikaltimu. Krepšininkas taip pat mielai dalinosi įkalinimo įstaigos patirtimi, pasakodamas apie kalėjime švenčiamus gimtadienius su arbata ir žmones ten, kurie su juo elgėsi maloniai, o vėliau tapo netgi draugais. Nors D. Lavrinovič pripažįsta, jog buvimas kalėjime privertė susimąstyti, kiek jis daug prarado, vis tiek pabrėžia, kad įkalinimo įstaigoje nieko baisaus nėra, tereikia būti draugiškam ir kiti atsakys tuo pačiu.

 

Šiuo metu vyras toliau tęsia profesionalaus krepšininko karjerą. Išgyventi įvykiai ir jų prisiminimai neapleidžia D. Lavrinovič, tačiau jis stengiasi daug apie tai negalvoti ir išgyvenimus panaudoti kaip motyvuojančią jėgą.

 

„Noriu galvoti tik apie ateitį“ – krepšininko žodžiai, nusakantys jo nusiteikimą ir skatinantys judėti pirmyn!

 

 

Teksto autorė: Domantė Deveikytė

Dalintis