Treji metai savanorystės. Ko išmokau?

Ko išmokstame savanorystės pataisos namuose metu? Savo patirtimi dalinasi Prirašytų rankų įkūrėja Ieva Mackutė:

 

„Nepilnamečių pataisos namuose reguliariai savanoriauju jau beveik daugiau nei trejus metus. Pradėjusi savanorystę Jungtinėse Amerikos Valstijose, ją tęsiau Lietuvoje, tik jau savo iniciatyva organizuodama įvairius projektus. Kaip pasikeičiau pati per šį laiką?

  1. Išmokau / mokausi labiau vertinti tai, ką turiu, ypač savo laisvę. Nesuskaičiuoju jau, kiek kartų man leptelėjus „jaučiuosi čia jau kaip namie“ išgirsdavau kažką iš serijos „čia ne namai“ ar „jūs nenorėtumėte čia gyventi“. Arba kai po kiekvieno vizito ateidavo suvokimas, kad aš dabar laisviausiai išeinu pro įstaigos duris, o žmonės už manęs lieka uždaryti.
  2. Išmokau / mokausi nekišti savo vertybių ir tiesos kitam žmogui. Aš suprantu gyvenimą ne geriau ir ne prasčiau nei bet kuris kitas žmogus, tad viskas yra gerai, jei ir kiekvieno ateities vizijos skiriasi, juk praeitys bei dabartys irgi skirtingos.
  3. Supratau, kad yra repo dainų, kurios man netgi labai patinka.
  4. Dėl šios savanorystės susipažinau su be galo nuostabiais žmonėmis (tiek nuteistaisiais, tiek savanoriais), kurie man atveria naujų mąstymo horizontų ir skatina pažinti bei augti.

 

Tikriausiai galėčiau dar ilgai ir nuobodžiai vardinti, kodėl ši patirtis yra tokia reikšminga mano gyvenime.“

 

Jeigu ir Tave domina tokios patirtys, pasek Prirašytas rankas:

FB: https://www.facebook.com/prirasytosrankos

IG: https://www.instagram.com/prirasytosrankos/

 

Arba prisidėk finansiškai aukok.lt portale ir taip sukurk galimybę kitam kurti bendrystę, pažinti ir mokytis.

 

Dalintis