Mark Wahlberg

Mark Wahlberg – aktorius, kuris buvo nominuotas tiek Oskaro, tiek Auksinio gaublio apdovanojimams, turintis netgi savo vardo žvaigždę Holivudo žvaigždžių alėjoje. Tačiau prieš išgarsėjant ir uždirbant milijonus, vyrui teko paragauti ir kitokio gyvenimo.

 

Dar būdamas paauglys aktorius priklausė gaujai bei ne kartą buvo susidūręs su teisėsauga dėl narkotinių medžiagų turėjimo ir vartojimo. Tačiau paauglystės maištavimas tuo nesibaigė. M. Wahlberg per vieną dieną užpuolė du vyrus, kilusius iš Vietnamo. Pirmąjį daužė su lazda iki sąmonės netekimo, o antrajam sukėlė vienos akies aklumą. Aktoriui buvo skirta dviejų metų laisvės atėmimo bausmė, kaltinant jį pasikėsinimu nužudyti ir tyčiojimusi, nes užpuolimų metu M. Wahlberg dar ir svaidėsi rasistiniais įžeidinėjimais. Vyras bausmę atliko trumpesnį laiką ir išėjęs į laisvę pasakojo, jog, vos tik pradėjęs savo nusikaltėlio karjerą, žinojo, kad galiausiai vis tiek atsidurs kalėjime. Tokios mintys aktoriaus negąsdino, nes jis buvo įsitikinęs, kad toks ir turėtų būti jo kelias, kaip ir didžiosios dalies jo šeimos. Tačiau, kai iš tikrųjų pateko į įkalinimo įstaigą, M. Wahlberg suprato, kad toks gyvenimas nėra jam skirtas – kalėjimas jam pasirodė siaubinga vieta. Vyras neslėpė, jog vykdydamas bausmę mąstė apie tai, kad jokiais būdais nenorėtų grįžti į įkalinimo įstaigą. Po išėjimo į laisvę aktorius buvo pasiryžęs viskam, kad tik nereiktų pakartoti ankstesnio įvykio, todėl nusprendė kardinaliai pakeisti tuometinį savo gyvenimą.

 

Kalėjime įgyta patirtis ir išgyvenimai privertė M. Wahlberg iš naujo apmąstyti savo galimybes bei pasirinkimus. Pabuvęs nuteistojo kailyje, vyras nusprendė išsižadėti nusikaltėlio gyvenimo ir siekti kažko daugiau visuomenei priimtinais ir vertinamais būdais. Toks sprendimas tiek pačiam M. Wahlberg, tiek dabartiniams jo gerbėjams, galima numanyti, buvo tik į naudą. Vyras vis dar stebina žiūrovus savo talentu ir mėgaujasi šlove, kurios sulaukė demonstruodamas geriausias savo savybes ir gebėjimus.

 

Teksto autorė: Domantė Deveikytė

Dalintis