Kaip atrodo mūsų organizuojamos veiklos?

Mūsų veiklos yra grindžiamos neformalaus ugdymo principais. Ką tai reiškia?

 

  1. Visi dalyvauja savo noru. Vedėjai sukuria galimybes kiekvienam išeiti iš komforto zonos ir motyvuoja dalyvius priimti kiekvieną iššūkį, tačiau dalyvis visuomet gali nuspręsti nebedalyvauti veikloje.
  2. Neformalus ugdymas pasižymi aktyviu dalyvavimu, kuriame mokiniai prisiima atsakomybę už savo mokymosi procesą, o veiklų vedėjai, sukūrę saugią erdvę, skatina komandinį darbą ir mokymąsi vieni iš kitų.
  3. Mokymosi procese svarbiausi yra besimokančiojo poreikiai, o pati programa yra pakankamai lanksti, kad galėtų prisitaikyti prie besikeičiančių dalyvių poreikių.
  4. Tai yra mokymasis per patirtį, kuriame refleksiniai aptarimai užima be galo reikšmingą dalį.
  5. Neformalus ugdymas yra grindžiamas vertybėmis, kurios skatina asmeninį ir profesinį tobulėjimą, socialinį supratingumą, aktyvų dalyvavimą, demokratišką požiūrį bei žmogaus teisių užtikrinimą.

 

Mūsų veiklas veda apmokyti veiklų vedėjai, o savanoriai dalyvauja lygiai taip pat, kaip ir nuteisti jaunuoliai, tokiu būdu užtikrindami lygiavertiškumą. Mes mokomės vieni iš kitų ir keičiamės savo patirtimis, ugdome empatiškumą ir supratingumą.

 

Jeigu norite paremti mūsų iniciatyvą ir veiklas, tą galite padaryti aukok.lt portale arba pervesdami tiesiogiai:

 

Gavėjas: VŠĮ PRIRAŠYTOS RANKOS
Įm. kodas: 305391883
Sąskaitos nr.: LT027300010161115080 (AB Swedbank)
Mokėjimo paskirtis: parama

Dalintis