Bill Cosby – komikas ir aktorius, kurio karjerą ir reputaciją, užsitarnautą per daugiau nei penkiasdešimt metų, ėmė griauti netikėtai išaiškėję faktai ir istorijos iš praeities. Vyrui buvo pateikti netgi šešiasdešimties moterų kaltinimai dėl seksualinio priekabiavimo ir prievartos, tačiau galiausiai aktorius buvo pripažintas kaltu tik dėl trijų seksualinių užpuolimų.

 

Po tokio nuosprendžio B. Cosby buvo nuteistas kalėti nuo trijų iki dešimties metų ir taip pat turėjo sumokėti 25 tūkstančių dolerių kompensaciją. Komikas vis dar dabar yra įkalinimo įstaigoje ir sugeba ne tik prisitaikyti ten, bet netgi yra labai populiarus tarp kitų kalinių. Jis skiria nemažai laiko bendravimui su jais bei organizuoja motyvuojančias kalbas didesnei nei 400 vyrų auditorijai. B. Cosby stengiasi įdiegti kartu kalintiems asmenims tai, kad jie turėtų būti geri tėvai, gerbiantys tiek save, tiek kitus, bei aktyvūs piliečiai. Negana to, kalėdamas vyras pradėjo daugiau sportuoti ir numetė nemažai svorio. Jis juokauja, kad išėjęs iš įkalinimo įstaigos, norėtų tilpti į visus turimus kostiumus, dėl to taip ir stengiasi. 82-ejų metų vyras savo kamerą vadina mansarda ir kalėjime jaučiasi laisvai bei džiaugiasi naujais kūno pokyčiais.

 

Taigi, šis pavyzdys parodo, kad individo požiūris ir nusiteikimas gali nulemti ne tik jo paties savijautą ar motyvaciją, bet ir padėti kitiems stengtis tapti geresniais nei jie buvo anksčiau. Netgi būdamas garbingo amžiaus B. Cosby sugeba atsakyti už savo praeities „paslydimus“, tobulėti ir net padėti kitiems keistis, motyvuodamas juos.

 

Teksto autorė: Domantė Deveikytė

Dalintis