Sean Penn – amerikiečių režisierius, scenaristas, prodiuseris ir aktorius, kuris du kartus buvo apdovanotas Oskaru už atliktus vaidmenis. Vyras per daugiau nei 46 metus trunkančią karjerą buvo nominuotas daugybei skirtingų apdovanojimų (skaičiuojama kiek daugiau nei 50) ir tai dar gali būti ne pabaiga, nes S. Penn vis dar aktyviai vaidina bei kuria iki dabar.

 

Aktorius savo karjerą pradėjo būdamas paauglys ir nuo tada jau galima skaičiuoti jo vykdytas nusikalstamas veikas. Per visą gyvenimą vyras įvykdė daugybę nusižengimų – nuo fotografų įžeidinėjimų iki asmenų užpuolimų už tai, kad jie drįso pakalbinti jo žmoną Madonną. Kad ir kaip būtų, S. Penn buvo nuteistas ir sulaukė laisvės atėmimo bausmės tik dėl vieno incidento. Amerikiečių režisierius, ilsėdamasis per pertrauką filmavimo metu, pastebėjo, kad vaikinas, kuris filme atliko antraeilį vaidmenį, slapta jį fotografavo. S. Penn įsižeidęs ne tik stumtelėjo jį, bet ir spjovė į vyruką. Sulaukęs spjovimo atgal, aktorius trenkė vaikinui į veidą kelis kartus ir, jei kiti asmenys nebūtų įsikišę, viskas galėjo baigtis žymiai baisiau. Aktorius už šį užpuolimą gavo 60-ies dienų laisvės atėmimo bausmę ir jam buvo priskirta lankyti psichoterapijos kursus, kad išmoktų save valdyti. Deja, po terapijos panašūs išpuoliai pasikartojo dar kelis kartus.

 

Vienas iš teismo komisijos narių pasidalino savo nuomone, kad S. Penn yra be galo talentingas individas ir jis nesupranta, kas skatina vyrą taip grėsmingai ir nevaldomai elgtis. Dėl tokių įvykių aktoriaus karjera buvo šiek tiek pašlijusi, tačiau jo advokatui pažadėjus, kad vyras išmoks save kontroliuoti, nes ir pats supranta, kad toks elgesys nepriimtinas, aktoriumi buvo patikėta dar kartą ir visuomenė jam suteikė dar vieną galimybę. S. Penn tuo pasinaudojo ir iki dabar stebina auditoriją savo darbais.

 

Taigi, net patys talentingiausi žmonės turi silpnybių. Svarbu yra jas pastebėti ir stengtis su jomis kovoti, o aplinkinių supratimas bei gebėjimas suteikti antrą šansą tik dar labiau skatina tai padaryti.

 

Teksto autorė: Domantė Deveikytė

Dalintis