Amerikiečių dainininkė, dainų rašytoja Lauryn Hill, kuri dažnai vadinama visų laikų geriausiai repuojančia moterimi, yra susižėrusi ne tik daugybę įvairiausių apdovanojimų, tačiau ir sulaukusi laisvės atėmimo bausmės už įstatymų pažeidimą.

 

Moteris 2 metus nemokėjo mokesčių ir iš viso sugebėjo nuo valstybės nuslėpti beveik 2 milijonus JAV dolerių. Už tokį nusižengimą dainininkė sulaukė 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmės, išėjusi į laisvę ji turėjo dar 3 mėnesius izoliuotis namuose bei metus praleisti su lygtinio paleidimo statusu ir teismo priskirtos moters priežiūra.

 

L. Hill teisėjo paklausta apie tai, kodėl slėpė mokesčius, atrėžė, kad ji ketino juos sumokėti, tačiau kaip tik tuo metu buvo trumpam susistabdžiusi muzikinę karjerą, jog galėtų tinkamai rūpintis ir užauginti savo 6 vaikus. Būtent dėl šios priežasties atlikėjai tuo metu trūko pinigų ir tai paskatino ją nepaklusti įstatymams.

 

Moteris atskleidė, kad dėl įvykdyto nusikaltimo gailisi, tačiau pripažino, jog patekimas į kalėjimą jai išėjo į naudą. Atlikėja teigė, kad įkalinimo įstaiga ją išmokė daugybės naujų dalykų, be to, vos tik išėjusi į laisvę dainininkė išleido savo kūrybos dainą, kuri greitai išpopuliarėjo. Taigi, sulaukta bausmė moteriai buvo tuo pačiu ir dovana, kuri ne tik prisidėjo prie jos karjeros vystymosi ar sugrįžusios šlovės, bet ir prie asmeninio tobulėjimo.

 

Teksto autorė: Domantė Deveikytė

Dalintis