Vienas iš didžiausią įtaką darančių hip-hopo atlikėjų, amerikiečių reperis Shawn Carter, žinomas kaip Jay-Z, yra ne kartą susidūręs su teisėsauga ir gerai pažįsta nusikaltėlių pasaulį.

 

Atlikėjas dar prieš išgarsėdamas ir praturtėdamas užsiėmė nelegalia veikla – prekiavo narkotikais. Pats reperis prisipažino, kad prisidėjo prie „Kreko epidemijos“, vykusios maždaug 1980-1990 metais Amerikoje. Jos metu kokaino vartojimas didžiuosiuose Jungtinių Amerikos Valstijų miestuose buvo ryškiai išaugęs, o prekiautojai narkotikais klestėjo. Šios epidemijos pasekmės buvo siaubingos – daugybė žmonių įgavo priklausomybę, nusikalstamumas augo, o tai skatino griežtesnių bausmių atsiradimą ir ilgesnius laisvės atėmimo terminus. Narkotikų pardavinėjimas ne vienintelis kartas, kai Jay-Z nusižengė įstatymams. Vyras, kaltindamas savo įrašų prodiuserį nelegaliu jo albumo platinimu, nusprendė jį nubausti, pasmeigdamas prodiuserį peiliu. Sužeistasis išgyveno, o atlikėjas buvo kaltinamas bandymu nužudyti ir teismas jam skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau Jay-Z atsipirko lygtiniu paleidimu.

 

Visa tai vyko dar iki tada, kai S. Carter išgarsėjo, vedė ir tapo tėvu. Tai ankstesnis jo gyvenimas, kai, tada dar būdamas paauglys, jis sunkiai vertėsi ir turėjo padėti mamai po to, kai tėvas paliko šeimą. Dabar Jay-Z viską yra palikęs praeityje ir šiuo metu stengiasi būti pavyzdingas tėvas savo vaikams, mylintis vyras žmonai bei įspūdingas atlikėjas klausytojams.

 

Atlikėjo pavyzdys puikiai parodo, kad iš bet kokių situacijų galima išsivaduoti ir jog keistis niekada ne vėlu – tereikia noro ir motyvacijos. O motyvacijos gali suteikti šeima, vidiniai lūkesčiai bei siekis išnaudoti savo talentą.

 

Teksto autorė: Domantė Deveikytė

Dalintis