Ir #AšDarauĮtaką

Šiandien yra ypatingas Giving Tuesday antradienis, kurį skelbia aukok.lt, ragindami prisidėti prie paramos tų, kurie jos prašo. Tokią išskirtinę dieną mes kaip tik pradedame iniciatyvą #AšDarauĮtaką, kuri truks iki pat švenčių. Šio laikotarpio metu kiekviena savaitė turės savo teminį pavadinimą, simbolizuojantį po vieną nusikalstamumą skatinantį veiksnį. Visos temos išskirtos asmenų, kurie patys yra nusižengę ir atlieka ar jau atliko bausmę. Tai yra vienos iš pagrindinių nusikalstamumo priežasčių, tačiau tikrai ne visiems vienodai būdingos. Pirma savaitė su savimi nešis pavadinimą „Materialinis nepriteklius“, antroji suteiks informacijos apie „Draugų įtaką“, o trečioji akcentuos „Vienišumą“, skatinantį nusikalsti.

 

Iniciatyva #AšDarauĮtaką yra ne vien apie žmones, linkusius nusikalsti, tačiau ir apie kiekvieną iš mūsų. Mes priklausome visuomenei, kurioje visi trys išvardinti aspektai yra aktualūs. Neretai patys esame šių aspektų elementai – sąveikaujame su kitais visuomenės nariais įvairiose gyvenimo srityse, o kartais ir mes liekame atstumti aplinkinių, jausdami tuštumą ir vienišumą.

 

Visi bendrai ir kiekvienas iš mūsų esame atsakingi ne tik už save, savo artimuosius, bet ir už visuomenę, o tai turi stiprią reikšmę mūsų pačių ir kitų žmonių savijautai, elgesiui ar net ateičiai. Mūsų priimti sprendimai veikia aplinkinius kaip ir aplinkinių sprendimai daro poveikį mums.

 

Visuomenė yra mechanizmas, kurio kiekvienas varžtelis yra vienodai svarbus. Todėl rūpinkimės vieni kitais, padėkime, kai sunku, ir prisiimkime atsakomybę, kad visuomenės mechanizmas veiktų darniai.

 

 

Iniciatyva #AšDarauĮtaką

 

 

Prisijunkite prie šios iniciatyvos ir jūs – nusišypsokite, kai pamatote nuliūdusį žmogų, pasidomėkite, sutikę nerimaujantį, o pastebėję poreikį ir turėdami galimybę – prisidėkite finansine parama. Kiekvienas esame „varžtelis“ visuomenės mechanizme, kuris gali prisidėti prie pokyčių, tereikia pripažinti, kad ir #AšDarauĮtaką.

Dalintis