Vasario iššūkis: parašyk laišką nuteistajam

Vasario iššūkis: laiškai
Vasario mėnesio iššūkis – parašyti laišką nuteistajam, esančiam Laisvės atėmimo vietų ligoninėje. Joje bausmę atlieka tie, kurie dėl sveikatos problemų ar nesudarytų specialių sąlygų negali jos atlikti įprastoje įkalinimo įstaigoje.
 
Šiuo metu ligoninėje bausmę atlieka apie 150 nuteistųjų, priklausančių 4 skirtingiems sektoriams – Socialinės globos, Tuberkuliozės, Slaugos ir palaikomojo gydymo bei Ūkio aptarnavimo. Vienuose sektoriuose yra nuteistieji, kurių sveikata pakankamai gera. Jie yra darbingi, tačiau turi specialių poreikių, kurių kitos įkalinimo įstaigos negali jiems suteikti. Kituose skyriuose – įkalintų asmenų fizinė ar psichinė būklė yra kiek sunkesnė, jiems reikalinga didesnė priežiūra.
 
Kadangi šio mėnesio teminė savaitė yra apie kovą su vėžiu, norime atkreipti dėmesį bendrai į visas ligas bei sergančiuosius, taip suteikdami jiems palaikymą ir motyvacijos nepasiduoti.
Būtent dėl to organizuojame tokio tipo iššūkį, kad nuteistieji, esantys toli nuo namų ir kenčiantys nuo vienokių ar kitokių sveikatos problemų, galėtų pajusti rūpestį ir supratingumą.
Kviečiame prisidėti prie šio iššūkio ir taip suteikti nuteistiesiems palaikymą bei tikėjimą.
 
Parašytą laišką (o gal net laiškus) galite siųsti mums el. paštu savanoriauk@prirasytosrankos.lt iki vasario 21 d. Laiško ilgis tikrai nėra svarbus. Svarbiausia, kad jis skleistų pozityvą ir nuteistieji pajustų sklindantį palaikymą iš visuomenės.
 
Vasario iššūkis: laiškai  Vasario iššūkis: laiškai  Vasario iššūkis: laiškai Vasario iššūkis: laiškai

Dalintis