Visi turime teisę į laimę

Visi turime teisę į laimę
„Laimingiausias jaučiuosi būdamas vienas, neturėdamas varžančių įsipareigojimų,“ – yra pasakęs vienas iš nuteistų vaikinų.
 
Nėra vieno laimės recepto. Nėra vienos būsenos, kuri visiems reikštų laimę. Kai kurie iš mūsų laimingiausi jaučiasi apsupti draugų, šeimos narių, kitų žmonių. Kitiems laimė – galėjimas pabūti vieniem su savimi, paleisti kasdienius rūpesčius ir įsipareigojimus.
 
Visi turime teisę į laimę. Ir kaip liūdna, kad tie, kurie neturi galimybės pabėgti, pasislėpti nuo aplink esančių žmonių, laimingiausi jaučiasi būdami vieni. Tada ne tik jie patys yra įkalinami, bet ir jų laimė surakinama. Surakinta ji turi laukti bausmės pabaigos, kada vėl galės iškilti į dienos šviesą, kai aplink nebeliks to šurmulio ir kitų žmonių. Kai nuteistasis galės palikti perpildytą įkalinimo įstaigą ir mėgautis tik savo draugija, kurdamas džiaugsmingus prisiminimus.
 
Kovo 20 d. yra Tarptautinė laimės diena, kuri mus įkvėpė šią savaitę skirti kalbėjimui apie laimę ir jos svarbą. Ši emocija yra galingas ginklas, padedantis įveikti didžiausius sunkumus ir išlaikyti viduje viltį. Viltį, kad kada nors ateis geresnė diena. Bet kartais išlaikyti pozityvias mintis ir šypseną veide tikrai nėra paprasta. Mes norime skleisti žinutę, kad visiems pasitaiko liūdnų dienų.
Tačiau kiekvienas iš mūsų galime būti tas, kuris aplink mus esantiems suteiks galimybę nusišypsoti bei sukurs nors ir trumpą džiaugsmo akimirką. Ir to galbūt bus visiškai gana, kad žmogus vėl pajustų norą tikėti geresne ateitimi. Kad kažkas pasiryžtų siekti svarbių pokyčių. Kad nuteistasis, troškęs pabūti vienas, vėl atrastų laimę, įgautų daugiau kantrybės laukti.
Dalinkimės šiuo galingu ginklu vieni su kitais ir mus pačius aplankys džiaugsmas.
 
Teksto autorė: Domantė Deveikytė
Iliustracijos autorė: Ieva Gervytė

Dalintis