Apie ką yra Prirašytos rankos?

Apie ką yra Prirašytos rankos
Neretai mums kyla klausimai, apie ką yra „Prirašytos rankos“, ką mes norime transliuoti jaunuoliams įstaigoje, sekėjams socialiniuose tinkluose, žmonėms, esantiems laisvėje… Ir dažniausiai išsirutulioja vis panaši mintis.
 
Mūsų tikslas nėra tik informacijos apie nuteistuosius ir jų gyvenimą skleidimas. Mes siekiame ir norime daugiau. Stengiamės, kad būtų išgirstos kelios pusės – tiek pačių nuteistųjų, tiek savanorių, kurie turi galimybę į situacijas pažvelgti iš dviejų perspektyvų. Taip pat bandome rodyti ne tik teigiamus aspektus, bet ir realų vaizdą, kad galėtume formuoti tikslų ir teisingą aplinkinių požiūrį. Taip siekiame kurti geranorišką bendruomenę, kuri pasaulį mato tokiomis spalvomis, kokios jos yra iš tikrųjų.
 
Aišku, galbūt ne viską dar kol kas mums pavyksta įgyvendinti iki galo ir tikriausiai tai yra visiškai normalu. Tačiau mes patys jaučiame, kaip su kiekviena savaite augame ir plečiamės. Gimsta naujos idėjos, kuriasi nauji projektai ir taip judame į priekį. Kartais sparčiau, kartais kiek lėčiau žengiame pirmyn, bet nestovime vietoje.
 
Taigi „Prirašytos rankos“ yra apie nebijojimą būti savimi. Apie bendruomenę, kurioje vietos yra visiems. Apie pokyčius, kurie kyla ne iš reikalavimų, o iš empatijos ir bendradarbiavimo. Mes ir mūsų idealizuojama visuomenė ne tik yra atvira pokyčiams, bet ir stengiasi atverti pokyčius kitiems. Tai yra mūsų stiprybė, kuria siekiame vadovautis ir pasitelkti kiek įmanoma dažniau.
 
Esame dar visai jauna organizacija, tačiau tikime savo idėja, žmonėmis ir tuo, kad remdamiesi bendruomeniškumu galime daryti stebuklus. Ačiū, kad tikite kartu su mumis
 
Teksto autorė: Domantė Deveikytė
Iliustracijos autorė: Ieva Gervytė

Dalintis