Renginiai įkalinimo įstaigoje

Renginiai įkalinimo įstaigoje
Renginiai įkalinimo įstaigose – kokią naudą jie duoda iš žmogaus, atlikusio laisvės atėmimo bausmę, perspektyvos?

Gyvenimą įkalinimo įstaigose dažnai praskaidrina įvairūs renginiai ir užsiėmimai, suorganizuojami iš laisvės atvykstančių žmonių. Man labai stipiriai yra įsiminusi 2019 metais pravesta dvasinė viktorina „Esu katalikas“. Šios viktorinos metu pasimatė nuteistųjų dvasinė poliarizacija, tačiau visgi viktorina buvo ir labai naudinga. Jos metu nuteistieji buvo mokami gyventi visuomenėje, kuriai jie priklauo, primenamos nustatytos elgesio normos ir vertybių sistemos.

Tokie ir panašūs renginiai mažina subkultūrą įkalinimo įstaigose. Nuteistieji, juose dalyvaudami, ugdo savo socialinius įgūdžius ir tampa žmogiškesni. Žingsnis po žingsio transformuojasi ir visa pataisos namų aplinka į gera.

Prisimenant tokius momentus iš 2019 m., norisi paraginti laisvėje esančius žmones ir organizacijas aktyviau prisidėti prie nuteistųjų švietimo, tokiu būdu keičiant situaciją nuteistųjų tarpe į gerąją pusę.
 
Teksto autorius: Kazimieras Pečiukaitis
Iliustracijos autorė: Ieva Gervytė

Prisidėti prie nuteistųjų švietimo ir jų laisvalaikio kokybės gerinimo, galite kas mėnesį paremdami mūsų organizaciją per Contribee platformą:

https://contribee.com/prirasytosrankos
 

Dalintis