Kalėdinė akcija „Spalvoti viršeliai“

Spalvoti virseliai
„Spalvoti viršeliai“ – Kalėdinė akcija, organizuojama „Prirašytų rankų“, Nacionalinis socialinės integracijos institutas bei Bendrystės ir socialinių inovacijų centras.
 
Nekartą ir ne du esame iš nuteistųjų girdėję, kad knygos jiems įkalinimo įstaigoje yra priemonė atsiriboti nuo kasdienybės, mintimis nukeliauti į įsivaizduojamą realybę, o taip pat žinių ir savęs pažinimo šaltinis. Reaguodami į tokią knygų naudą žmonėms, esantiems laisvės atėmimo vietose, nusprendėme juos nudžiuginti artėjančių Kalėdų proga. Šios idėjos įgyvendinimui labai reikalingas Jūsų įsitraukimas ir pagalba!
 
Kviečiame Jus peržiūrėti savo turimas knygas ir atrinkti tas, kuriomis norėtumėte pasidalinti su nelaisvėje esančiais žmonėmis. Esame įsitikinę, kad kiekviena knyga bus labai vertinama ir skaitoma.
 
Atiduoti knygas bus galima trijuose skirtinguose taškuose – Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje (detalesne informacija pasidalinsime vėliau). Tie, kurie neturės galimybės fiziškai atnešti knygų, tai galės padaryti naudodamiesi paštomatu. Visos surinktos knygos bus paskirstytos penkioms įkalinimo įstaigoms – Vilniaus pataisos namams, Panevėžio pataisos namams, Pravieniškių pataisos namams – atvirajai kolonijai, Kauno tardymo izoliatoriui ir Šiaulių tardymo izoliatoriui.
 
Norime tikėti, kad neliksite abejingi ir kartu su mumis prisidėsite prie Kalėdinio stebuklo nuteistiesiems. Drauge galime pasistengti, kad „Spalvoti viršeliai“ būtų apie naujas galimybes, dalinimąsi tarpusavyje ir džiaugsmo skleidimą.

Dalintis