Ar lengva kalbėti apie savo patirtį?

Ar lengva kalbeti apie savo patirti?
Ar lengva kalbėti apie savo patirtį įkalinimo įstaigoje?
 
Iš asmeninės patirties kalbant galiu pasakyti, kad yra du aspektai, apie kuriuos visada turiu pagalvoti – vieta ir žmonių ratas. Turiu apsvarstyti, kur ir kaip kalbėti apie savo patirtis iš laiko įkalinimo įstaigoje. Visgi didelė dalis visuomenės nelabai galės net ir suprasti, ką aš jiems papasakosiu.
Pavyzdžiui, inteligentų dalis gali tik įsivaizduoti gyvenimą pataisos namuose. Visai kas kita yra pasakoti apie savo patirtis žmonėms, kurie patys yra kalėję.
 
Taip pat gali tekti atsižvelgti ir į padaryto nusikaltimo laipsnį, nes tai paveiks tiek patį žmogų, kuris padarė nusikaltimą (visgi jam gali būti ir pačiam sunku priimti padarytus veiksmus), tiek ir visuomenės požiūrį į tą žmogų.
 
Pridurdamas galiu pasakyti, kad iš esmės reikalui esant apie savo patirtis kalbėti galima. Nors dar vis laukiu laiko, kai visuomenė bus pasirengusi transformuoti savo nuomonę apie nuteistuosius ir pradėti juos vertinti iš kito kampo.
 
„Prirašytos rankos” kviečia Jus prisidėti prie šios transformacijos, paremiant mūsų vykdomą veiklą! Tai padaryti galite keliais būdais, kuriuos rasite paspaudę ant nuorodos:
 
Teksto autorius: Kazimieras Pečiukaitis
Iliustracijos autorė: Ieva Gervytė

Dalintis