#ĮgalinkSave

Igalink save
#ĮgalinkSave
 
Šią grotažymę, įprasminančią mūsų gruodžio iniciatyvą, pasirinkome neatsitiktinai. Ateinantį mėnesį nusprendėme kalbėti apie galią, slypinčia visuose ir kiekviename iš mūsų. Vidinę galią, kuri veda mus į priekį ir skatina priimti sprendimus už save. Kartais gali atrodyti, kad gyventi remiantis aplinkinių primestais reikalavimais yra labai paprasta. Tačiau negalėjimas spręsti už save ir nuolatinis taikymasis prie kitų iškeltų standartų yra varginantis procesas.
Taigi nusprendėme norintiems nuteistiesiems suteikti progą ĮGALINTI save. Tai yra atverti jiems galimybes kalbėti už save, garsiai reikšti savo mintis ir elgtis taip, kaip jie patys nori, o ne yra verčiami.
 
Gruodžio mėnesis tuo ir bus ypatingas, kad mūsų socialiniuose tinkluose beveik kiekvieną dieną galėsite matyti ne vien „Prirašytų rankų“ savanorių kurtus įrašus, o pačių jaunuolių, atliekančių laisvės atėmimo bausmę, mintis. Šį mėnesį mes nekalbėsime už juos – jie patys atstovaus savo balsą, o mes pasidalinsime tik savo įžvalgomis iš veiklų.
 
Bandant save įgalinti gali būti sunku išlįsti iš nustatytų normų ir rėžimo, kuriuo gyvenama kiekvieną dieną. Dėl šios priežasties stengiamės nuteistiesiems sukurti daugiau galimybių rinktis kasdienėse situacijose. Su tuo ir yra susijusi mūsų Kalėdinė knygų akcija „Spalvoti viršeliai“. Laisvės atėmimo bausmę atliekantiems žmonėms knygos yra vienas pagrindinių būdų, padedančių atsiriboti nuo realybės. Taigi Kalėdų proga su Jūsų pagalba tikimės nuteistiesiems padovanoti galimybę rinktis norimas knygas ne iš kelių variantų, o iš keliolikos. Kad kiekvienas galėtų atrasti tai, kas jiems tikrai įdomu, o ne yra geriausias variantas iš blogiausių. Tokiu būdu jie įgalintų save ir norintys skaityti galėtų tai daryti su dar didesniu pasitenkinimu.
 
#ĮgalinkSave neša žinutę apie tai, kad kiekvienas esame unikalus ir turime teisę tai atstovauti. Galime nebijoti garsiai kalbėti ir dalintis savo mintimis. Galime nebijoti domėtis įvairiausiomis sritimis ir to pripažinti. Gruodžio mėnesį kviečiame stebėti jaunuolių, kurie atlieka laisvės atėmimo bausmę, savęs įgalinimo procesą. Galbūt tai bus inspiracija ir Jūsų savęs įgalinimo pradžiai.

Dalintis