Veiklos Panevėžyje bei teistų moterų mintys

Rubrika "Apie save"
Panevėžio pataisos namuose pasibaigė pirmas veiklų ciklas – įvykdėme 9 užsiėmimus! Šiuo metu veiklos nevyksta, nes ieškome komandos pastiprinimo, planuojame ateities užsiėmimus. Tikimės, kad jau greitai galėsime vėl pradėti lankytis įstaigoje, nes tiek ten esančios moterys, tiek mes labai laukiame, kada pavyks susitikti.
 
Tuo tarpu, kol veiklos Panevėžyje nevyksta, norime su Jumis pasidalinti nauja ir atvira rubrika „Apie save“. Panevėžio pataisos namuose esančios moterys darė plakatus, reprezentuojančius jų dabartinę savijautą, norus, tikslus, ir trumpai apie tai papasakojo.
Ši rubrika vertinga, nes padeda iš arti pažvelgti į teistų žmonių gyvenimą ir jų vidinį pasaulį. Atskleidžia prioritetus ir tai, kad tiek laisvėje, tiek už metalinės tvoros vyrauja labai panašios vertybės.
—————————————————
Pirmasis plakatas, kuriuo su Jumis dalinamės, atskleidžia, kiek nedaug žmogui iš tikrųjų reikia. Moteris paminėjo, kad laisvėje labiausiai pasiilgo tiesiog kaimo gyvenimo ir natūralaus karvės pieno. Ji svajoja apie tai, kad galėtų kada nors praeiti piligriminį kelią, nors tikriausiai to įgyvendinti niekada nepavyks.
 
Plakatas taip pat simbolizuoja labai svarbią žinutę – viršuje pavaizduotos rankos, pasak autorės, reiškia, kad ji jau pagaliau susigyveno su savo situacija. Pagaliau ji supranta, kiek kiti jai padėjo, ir yra pasiruošusi padėkoti savo išgelbėtojams.
 
Po kiekvienos veiklos su teistomis moterimis pareflektuodavome apie tai, ko išmokome, už ką esame dėkingi. Labai svarbu yra įvertinti tai, kas mus supa, nes tik tada galėsime tobulėti ir judėti į priekį. Panašu, kad moteris, sukūrusi šį plakatą, jau yra pasiruošusi judėti pirmyn

Dalintis