Vasario apžvalga

Vasario apzvalga
Šių dienų įvykiai Ukrainoje kelia daug neigiamų emocijų. Tačiau tikime, kad svarbu nepamesti savęs ir sugrįžti į savo gyvenimus, žinoma, nepamirštant įvairiais būdais paremti Ukrainos.
 
„Prirašytos rankos“ dalinasi praėjusio mėnesio apžvalga. Ko tikėjomės ir ką nuveikėme per pastarąsias 28 dienas?
 
Buvome nusiteikę, kad vasaris mums bus labiau poilsio ir planavimo, o ne aktyvaus veikimo mėnuo. Taip manėme vien dėl to, kad gyvai veiklų įkalinimo įstaigose vesti nebuvo galimybių, taigi dirbome nuotoliniu būdu tik su žmonėmis, esančiais Šiaulių tardymo izoliatoriuje.
 
Tačiau mūsų mėnesio vizija, pasirodo, buvo ne visai tiksli. Vasarį praleidome kur kas aktyviau nei galėjome pagalvoti:
  • Prisidėjome prie merginos, susisiekusios su mumis, magistrinio darbo įgyvendinimo – mūsų savanoriai dalyvavo interviu ir dalinosi savo patirtimi padedant teistiesiems.
  • Suplanavome šių metų veiklas visose įkalinimo įstaigose, kuriose atliekame savanorystę.
  • Dalyvavome laidoje „Buvau kalinys – aplankei mane“, kurią galėsite išgirsti kovo mėnesio pradžioje per Marijos radiją. Taip pat aptarėme ateities bendradarbiavimo galimybes.
  • Dalyvavome VU radijo laidoje – diskutavome apie muzikos reikšmę nuteistųjų gyvenime, savanorystę ir laisvę, kas buvo simboliška, nes pokalbis vyko vasario 16-ąją.
  • Dalinomės savo patirtimi ir veikla dienraštyje sekunde.lt.
  • Kūrėme bendradarbiavimo ryšius su keliomis organizacijomis – „RIGRA“ ir „FRIDA“. Kartu su šiomis organizacijomis aptarėme ateities projektų ir savanorių mokymų galimybes.
  • Dalyvavome Žmogaus teisių komiteto diskusijoje apie pokyčius probacijos sistemoje. Mes dalinomės savo įžvalgomis apie nuteistųjų savijautą pandemijos kontekste ir tai, su kokiomis problemomis susiduriama įstaigose.
Turime daug tikslų 2022 metams, todėl nieko nelaukiame ir neriame į visas šiuo metu pasitaikančias galimybes. Savo pavyzdžiu norime įkvėpti ir Jus per daug negalvoti, neatidėlioti, o drąsiai judėti pirmyn savo siekių link jau dabar. Vyraujant sudėtingai situacijai pasaulyje kviečiame nepamesti savęs ir savo tikslų.

Dalintis