Apie kuriamą leidinį visuomenei

Projektas „Ne nurašyti, o palaikyti: nuteistųjų ir visuomenės švietimas“ tęsiasi. Galime pasidžiaugti, kad leidinys visuomenei jau yra kūrimo procese ir tikimės, kad galutinis variantas greitu metu galės išvysti dienos šviesą.

Už leidinio visuomenei kūrimą atsakinga Klaudija jau apsilankė trijose skirtingose įkalinimo įstaigose – Kauno tardymo izoliatoriuje, Panevėžio ir Vilniaus pataisos namuose. Ten mergina vedė veiklas, kalbino ir fotografavo įkalintus žmones, kurie sutiko pasidalinti savo patirtimi. Susitikimų metu ji taip pat su nuteistaisiais kalbėjo apie jų trauminius išgyvenimus, krizines situacijas, kuriomis nuteistieji norėjo pasidalinti ir su visuomene.

Kaip rašė Kalėjimų departamentas savo puslapyje, šis projektas nėra apie išsiaiškinimą, kas teisus, o kas klysta. Mes siekiame iš arčiau pažvelgti į įkalintų žmonių skirtingus pasaulius, pamatyti ne tik vieną jų poelgį, bet platesnį kontekstą.

Projektu „Ne nurašyti, o palaikyti: nuteistųjų ir visuomenės švietimas“ kartu su bendradarbiaujančiomis organizacijomis siekiame sumažinti atskirtį tarp įkalintų žmonių ir likusios visuomenės dalies. Tikimės, kad tai prisidės ir prie pakartotinio nusikalstamumo mažėjimo. O kuriamas leidinys visuomenei yra tik vienas iš įrankių, kuriuos pasitelksime projekto įgyvendinimui.

Projektą finansuoja Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Norvegijos finansiniai mechanizmai per Aktyvių piliečių fondą.

Dalintis